De Leefstijlhuismethodiek

Leefstijl

In onze westerse samenleving is er dagelijks een constante blootstelling aan veel prikkels, invloeden en verleidingen. De druk is groot, de agenda is vol. Materiële zaken zijn er in overvloed, keuzes maken wordt steeds moeilijker door de continue invloed van de social media en het denken te moeten voldoen aan een irreëel beeld.

Door deze druk raken wij steeds meer verwijderd van onszelf, van ons lichaam.  In plaats van dat wij ons lichaam schoonhouden, wordt het vervuild door invloeden van buitenaf.

Blokkades

In een huis lopen vele leidingen: waterleidingen, elektriciteitsdraden, de afvoer etc. Bij verstopping of verstoring van deze leidingen kan het water niet meer stromen, de energie niet meer overgebracht worden. Er ontstaan dan problemen die wij zo snel mogelijk verhelpen. Hetzelfde geldt voor ons lichaam. Ook daar lopen allemaal netwerken van leidingen, elektriciteitsdraden en banen waar de energie langs wordt geleid. Net als in een huis is het in het lichaam ook belangrijk dat er geen blokkades en verstoppingen optreden. Blokkades en verstoppingen kunnen bijvoorbeeld ontstaan door verkeerd voedsel, stress, niet bewegen of vergiftiging door invloeden van buitenaf. Het is per persoon afhankelijk waar de blokkades door veroorzaakt worden. Ieder mens is uniek. Daarom zal ieder mens voor zichzelf moeten uitzoeken waar blokkades zitten en waar deze door veroorzaakt worden. Hiervoor is bewustzijn van en aandacht voor de energiebanen, leidingen en netwerken nodig.

Het begint vaak bij die ene vraag die we aan ons lichaam moeten stellen:

WAT HEB JIJ NODIG?

Aanpassingen

De antwoorden die wij van ons lichaam krijgen zijn niet altijd fijn om te horen. Vaak houdt het namelijk in dat wij onze leefstijl op diverse vlakken moeten aanpassen. En deze leefstijlaanpassingen zijn niet altijd even makkelijk en leuk.
Als er in huis iets stuk gaat, wordt er gezocht naar de oorzaak. Bij lekkage, met vochtplekken in het plafond als gevolg,  wordt er net zo lang gezocht naar het lek of de verstopping, zodat de lekkage opgelost kan worden. 

Het signaal dat ons lichaam afgeeft in de vorm van pijn, vermoeidheid, uitval of nog anders, wordt vaak wel gevoeld en bekeken, maar wordt het liefst zo snel mogelijk weggepoetst. Dit is symptoombestrijding in plaats van (zoals in een huis) zoeken naar de oorzaak. De pijn kan gestild worden met een pil, de vermoeidheid misschien wel opgelost door een middeltje. Op korte termijn is het probleem opgelost, maar wat betekent het op de lange termijn? 

Jouw lichaam is jouw huis; onderhoud het goed!