De Leefstijlhuismethodiek

Voeding

De darmen zijn de motor van het lichaam. Deze motor moet, net als bij een auto, de juiste brandstof krijgen. Als een auto de verkeerde of vervuilde brandstof toegediend krijgt, zal de motor beschadigen, minder goed werken en zelfs uitvallen.
Hetzelfde geldt voor ons lichaam. Voeding is de brandstof voor onze motor. Het is belangrijk dat wij ons bewust zijn welke voeding onze motor nodig heeft om zo optimaal mogelijk te kunnen functioneren. Om erachter te komen welke brandstof ons lichaam nodig heeft, moeten we met aandacht kijken waar ons lichaam goed op reageert en wanneer de motor gaat haperen.

De wisselwerking tussen de darmen en de hersenen speelt een grote rol in de lichaamsprocessen. Zo kunnen verstoringen in het maag-darmkanaal leiden tot talrijke klachten, waarbij ook andere organen betrokken zijn; huidontstekingen (eczeem, jeuk), gewrichtsklachten, hoofdpijn, vermoeidheid, astma. Dit zijn klachten waarvan vaak niet gedacht wordt dat die in het maag-darmkanaal zijn ontstaan.

Luisteren naar je darmen en de juiste keuzes maken wat betreft voeding is dus belangrijk maar geen gemakkelijk opgave. Verleidingen zijn groot, de sociale druk is enorm. Vanuit de Leefstijlhuismethodiek gaan we samen op zoek naar bewustwording van de invloed van voeding, wordt begeleiding aangeboden bij het onderzoeken van de persoonlijke voedingskeuze en wordt hulp aangeboden bij het kunnen maken van de juiste keuzes.