De Leefstijlhuismethodiek

Stress

‘Stress is niet goed voor je en moet je voorkomen’.

Dat is simpel gezegd in een wereld waarin er continu aan je getrokken wordt, waar we te maken hebben met heel veel prikkels en waar er veel ballen tegelijk in de lucht moeten worden gehouden. 

De kunst is om te midden van dit alles bij jezelf te blijven, niet af te dwalen van je eigen behoeften en steeds weer terug te gaan naar dat wat er echt toe doet.
Pas als we ons bewust zijn van de invloed van stress op ons brein en op onze hormonen, krijgen we inzicht in de oorzaak van lichamelijke klachten. Vervolgens is het mogelijk om oplossingen te zoeken voor de stres gerelateerde klachten.

Door bovenstaande stappen te doorlopen, wordt er inzicht verkregen in situaties die stress opleveren en wat deze stress vervolgens in het lichaam teweeg brengt. Bewustzijn is nodig om te kunnen komen tot oplossingen.

Echte aandacht helpt vervolgens bij het bedenken van oplossingen. Dit bereiken we door gebruik te maken van de eigenschappen van aandacht: ‘Zonder oordeel, echt kijken wat er nu gebeurt’.

Met behulp van de Leef!Wijzer wordt aandacht geschonken aan dat wat stress oplevert en vervolgens gewerkt aan oplossingen.